Simav Ziraat Odasından besicilere saman uyarısı

Simav Ziraat Odasından besicilere saman uyarısı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bu yıl saman fiyatlarının önceki yıllara oranla yüksek olduğunu bildirdi.
     Bütüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, besihane sahipleriyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin kış aylarında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için tedbirli olması gerektiğini belirtti.
     Sert geçen kış mevsiminin ardından ilkbahar yağmurlarının hububatta verim kaybına yol açtığını ifade eden Bütüner, şunları kaydetti:
     Simavda hububat üreticisi daneye sevinirken saman da hüsrana uğradı. Yere yatan buğday ve arpa sapları biçerdöverler tarafından tam olarak hasat edilemedi. Bu yüzden ilçe genelinde saman sıkıntısı baş gösterdi. Samanın kilosu 50 kuruş oldu. Besicileri şimdiden başlarının çaresine bakması için köy köy dolaşarak uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. Bu günlerde ilçeye dışarıdan çok sayıda saman alıcısı geliyor. Fiyatına bakmadan satın aldıkları samanları kamyonlara yükleyip büyük şehirlere taşıyorlar. Simavlı üreticiyi çetin bir kış mevsimi bekliyor. Sıkıntıya düşebilirler.
     Bütüner, saman konusundaki sıkıntıları ilgili mercilere ilettiklerini dile getirerek, Türkiyede saman ithalatının gündeme gelebileceğini savundu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simav Ziraat Odasından besicilere saman uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER