Sınava girecek öğrencilere stres yönetimi anlatıldı

Sınava girecek öğrencilere stres yönetimi anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Üniversite sınavına hazırlanan gençlere motivasyonlarını artırmak amacıyla stres yönetimi anlatıldı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite sınavına girecek öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla Yenimahlle Kültür Merkezinde Stres Yönetimi konulu seminer düzenlendi. Eğitmen Özden Özdemirin yer aldığı seminerde öğrencilere sınav süresince stresi kontrol etme yöntemleri konusunda bilgi verildi.
     Özdemir, seminerde yaptığı konuşmada, genç yaşlarda stresi kontrol edebilmenin daha kolay olduğunu belirtti. Bilgi yoksunluğunun strese neden olan en önemli sebeplerden biri olduğuna dikkati çeken Özdemir, çevredeki insanların beklentilerinin öğrencileri strese soktuğunu kaydetti. Anne, baba, komşu ve akrabaların bir beklenti içine gireceğine ve diğer gençlerle kıyaslama yapacağına işaret eden Özdemir, Hayatınızın her safhasında kıyaslanacaksınız. Stresin insan üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri bulunur. Hayatta her durumda hedeflediğiniz yolda ilerleyebilmek için elinizdeki kaynakları bilmek ve bu kaynakları iyi kullanmak gerekiyor dedi.
     Sınavın öğrenciler kadar aileler üzerinde de strese neden olduğunu vurgulayan Özdemir, stresi azaltmanın en iyi yolunun insanın kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesi olduğunu bildirdi.
     Meslek seçimi konusunda çevredeki insanların bir beklenti içine girebileceğini ve öğrencilerin üzerinde bir etki yaratabileceğini ifade eden Özdemir, Hangi mesleği istediğinizi, sizin için neden gerekli olduğunu, çevrenize iyi anlatmanız lazım. Kendi gücünüze en uygun olanı seçip, bu doğrultuda ilerlemek lazım. Gençlerden beklentiler çok fazladır. Talepler sadece çevreden gelmez. Kişinin kendisinden de beklentisi vardır. Eğer talepler sizin sahip olduğunuz bilgi ve beceriye oranla daha ağırsa stres denen olgu karşımıza çıkıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Sınava girecek öğrencilere stres yönetimi anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER