Sınır ötesine yardım eli

Sınır ötesine yardım eli -Şanlıurfada 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platform tarafından, Suriyede bulundukları kentlerde bombardıman nedeniyle aç veya açıkta kalanlara ulaştırılmak üzere topla


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platform tarafından, Suriyede bulundukları kentlerde bombardıman nedeniyle aç veya açıkta kalanlara ulaştırılmak üzere toplanan 2 tır yardım malzemesi yola çıktı.
     Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca kentin farklı bölgelerinde kurulan stantlarda hayırseverlerin desteğiyle toplanan gıda ve giyim malzemeleri tasnif edildikten sonra kolilenerek tırlara yüklendi.
     Paşabağı Mahallesindeki Şanlıurfa Ticaret Merkezinde bir araya gelen hayırseverler, yardım malzemelerinin bulunduğu tırları dualarla uğurladı. Yardım malzemelerinin yüklü olduğu tırlar Akçaka Sınır Kapısından Suriyeye ulaştırılacak.
     Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Osman Gerem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süreden beri Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik yürüttükleri yardımların devam edeceğini söyledi.
     Hayırseverlerin kampanyaya ciddi ölçüde destek verdiğini ifade eden Gerem, şunları kaydetti:
     Bugün göndereceğimiz 2 tır yardım malzemesiyle birlikte şu ana kadar 16 tır yardım malzemesini Suriyeye ulaştırmış olacağız. Çalışmalarımız sürecek. Şu anda en çok çocuk maması, battaniye, gıda ve temizlik maddesine ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda hayırseverlerin desteğinin sürdürülmesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER