Sinopta Avrupa Kültür Günleri

Sinopta Avrupa Kültür Günleri


SİNOP (A.A) - Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, Ankara Goethe Enstitüsü işbirliği ile 14-22 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Kültür Günleri çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
     Bostan, yapılacak etkinliklerle Sinopluların 7 gün boyunca Avrupanın çeşitli ülkelerine ait filmleri Deniz sinemasında ücretsiz olarak izleyebileceklerini belirtti.
     Dünyaca ünlü Alman perküsyoncuların da Sinopa geleceğini belirten Bostan, 18 Mayısta Almanyadan davet edilen "Nadishana & Kuckhermann Duo" ikilisinin perküsyon konserini Halk Eğitim Merkezi salonunda ücretsiz vereceklerini kaydetti.
     Bostan, Uzun yıllardan bu yana birlikte konserler veren ikili, vurmalı çalgılarla dinleyenleri klişelerden uzak yabancı ama o kadar da güvenli bir yere yolculuğa çıkaracaklar. Biz dernek olarak sanatsal faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Sinoplular Avrupa Birliğine ait Uluslararası Kültür Merkezlerinden oluşan EUNIC Türkiyenin 14-22 Mayıs 2013 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirecek "Sanat Hareketleniyor" adlı Avrupa Kültür Günlerine ilgi göstereceğini söyleyebilirim" dedi.
     Etkinliğin Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlunun katkıları ve desteğiyle oluştuğunu söyleyen Bostan, Boyacıoğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Avrupa Kültür Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER