Sinoptaki su ve sel baskını

Sinoptaki su ve sel baskını -Sinop Valisi Cengiz: -Ayancık çayı ıslah edilmemiş olsaydı, büyük bir felaket yaşanabilirdi


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinopta yaşanan selle ilgili, Ayancık çayı ıslah edilmemiş olsaydı, büyük bir felaket yaşanabilirdi dedi.
     Cengiz, yaptığı açıklamada, Ayancık ilçesinde büyük bir sel felaketi yaşandığını, ilçede günlük yaşamın olumsuz etkilendiğini söyledi.
     Ayancık-İkisu arasında 2004 yılında başlayan çalışma kapsamında 6 kilometrelik alanda DSİ Bölge Müdürlüğü ve Ayancık Belediyesi tarafından Ayancık Çayında ıslah çalışması yapıldığını anlatan Cengiz, yaklaşık 7 yıl süren çalışma sonucunda Ayancık Çayının beklenen büyük felakete karşı hazırlandığını belirtti.
     Islah çalışmaları sayesinde selin hafif atlatıldığını açıklayan Cengiz, şunları kaydetti:
     İlk etapta 42 köy yolu kapanarak ulaşılamaz hale geldi. 4 köprü kullanılamaz hale geldi. 10 köprü hasar gördü. Bin 600 metre istinat duvarı yıkıldı. 71 köyün elektrik ve telefonu kesildi. 13 köyün içme suyu kesildi. Ayancıkta da kesilen yol ivedi olarak açıldı. GSM şirketleri baz istasyonlarına bağlı tüm telefonlara mesaj attı. Bu Türkiyede ilk kez uygulandı. DSİ göletleri kontrol etti. Ayancıkda 42 yol ulaşıma açıldı. 5 grup yolunda çalışma devam ediyor. Ayancık-Sakız yolu kapanmıştı, açıldı. İçme suyu olmayan 13 köy kaynak suyu ile ihtiyacını görüyor. Ayancık çayı ıslah edilmemiş olsaydı, büyük bir felaket yaşanabilirdi. Islah çalışmaları büyük bir felaketi önledi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Sinoptaki su ve sel baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER