Sinoptaki su ve sel baskını

Sinoptaki su ve sel baskını -Vali Cengiz: Durağan, Dikmen, Ayancık ve Türkeli ilçelerini etkileyen selin ardından yapılan çalışmalarla hayat normale dönmeye başladı


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Durağan, Dikmen, Ayancık ve Türkeli ilçelerini etkileyen selin ardından yapılan çalışmalarla hayat normale dönmeye başladı dedi.
     Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte geçen hafta etkili olan yağışların sel ve su baskınlarına neden olduğunu anımsatarak, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
     Durağan, Dikmen, Ayancık ve Türkeli ilçelerini etkileyen selin ardından yapılan çalışmalarla kentte hayatın normale dönmeye başladığını vurgulayan Cengiz, Yaşanan sel felaketi sonrasında en önemli sorunların başında içme suyu sıkıntısı geliyor. İlçelerdeki kanalizasyon şebekelerinde büyük hasarlar meydana geldi. Bunlarla ilgili çalışmalar hızla devam ediyor diye konuştu.
     Vali Cengiz, selden zarar gören vatandaşlara gıda yardımlarının devam ettiğini bildirerek, şunları kaydetti:
     Selden etkilenen bazı köylerimizde hasar tespit çalışmalarımızı daha yapamadık. İl genelinde net bir tespit ve rakamsal değerlendirmeleri henüz yapamıyoruz. Önümüzdeki günlerde genel bir durum değerlendirmesi yapacağız.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinoptaki su ve sel baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER