Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Keskin: -küreselleşen dünyanın içinde kaybolmamak için hayat boyu öğrenme ekmek, su kadar önemli


SİNOP (A.A) - Sinop Halk Eğitim Merkezinde, hayat boyu öğrenme yaklaşımı çerçevesinde her yaş eğitim, kültür, sosyal statü ve gelir düzeyindeki vatandaşlara yönelik olarak genel ve mesleki, teknik amaçlı kurs ve kurs dışı eğitsel etkinliklerin sürdüğü bildirildi.
     Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünce 2011-2012 eğitim-öğretim yılı yaz döneminde hayat boyu öğrenmeye katılım oranını artırmak ve bu hizmetlerin sunulmasında dezavantajlı kesimlere öncelik vermek ve onların yaygın eğitim etkinliklerinden olabildiğince yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla merkezdeki 8 mahalle ve 42 köyde alan taraması yapıldığı belirtildi.
     Alan taramasında özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik ev ev gezilerek vatandaşlarla görüşüldüğü, mahallelerde bilgilendirme toplantıları yapıldığı ve katılabilecekleri kurslar ve etkinlikler hakkında bilgiler verildiğini belirten Sinop Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ayşe Keskin, şunları kaydetti:
     Kurumumuza her ne sebeple olursa olsun gelemeyen, kurs ve sosyal etkinliklerimize katılamayan vatandaşlarımızın bulunduğu yere gidip, kendilerinin istedikleri gün ve saatte bizler etkinlik yapmaya hazırız. Her zaman her yerde eğitim ilkesiyle yaz aylarında, yapacağımız alan araştırmalarıyla ekiplerimiz 8 mahalle ve 42 köy halkına bilgilendirmelerde, ikna ve teşvik çalışmalarında bulunacaklar. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda her alanda konferans, kurs, seminer vermeye hazırız. Hangi meslekte, hangi statüde, hangi seviyede olunursa olunsun bilginin hızına erişebilmek, hızla gelişen teknolojiyi yakalamak, küreselleşen dünyanın içinde kaybolmamak için hayat boyu öğrenme ekmek, su kadar önemli.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER