Sinop Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı

Sinop Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Yaşar: -Tüketici kredisi alırken mutlaka sözleşmeyi imzalamadan önce okuyun


SİNOP (A.A) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Sinop İl Müdürü ve Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Hayati Yaşar, tüketicileri bankadan kredi kartı veya tüketici kredisi alırken mutlaka sözleşmeyi imzalamadan önce okumaları konusunda uyardı.
     Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine banka kredileri ve kredi kartları ile ilgili yüzlerce başvuru yapıldığını belirtti.
     Tüketicilerin ileride mağdur olmamaları için bankadan kredi kartı veya tüketici kredisi alırken mutlaka sözleşmeyi imzalamadan önce okumaları gerekmektedir diyen Yaşar, şunları kaydetti:
     Tüketici sözleşmeleri en az 12 punto ile koyu harflerle yazılması tüketici kart ücreti, tüketici kredisi faiz oranı, dosya masrafları gibi hususlar mutlaka okunmalı ve sözleşmenin bir nüshası mutlaka alınmalıdır. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 6. maddesi, Satıcı ve sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerini de iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır demektedir. Bu nedenle, tüketicilerin kredi kartı alırken tüketici kredisi alırken sözleşmeyi önceden isteyip okumaları daha sonra imzalamaları gerekir. Bir haksızlığa uğradıklarında önce ilgili bankaya,daha sonra Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak haklarını alabilirler. Sözleşmede kredi kartı ücreti, dosya masrafı, hayat sigortası gibi maddeler yoksa banka bu bedelleri alamaz. Aldıysa iade etmesi gerekir.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER