Şırnaktaki deprem

Şırnaktaki deprem -Valilik Kriz Merkezi, yaralı sayısının 23 olduğunu bildirdi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valiliği Kriz Merkezi, depremde yaralananların sayısının 23 olduğunu belirtti.
     Şırnak Valiliği Kriz Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Silopi ilçesi ve merkeze bağlı İkizce Köyü olan 4.0 ve 5.5 büyüklüğünde meydana gelen iki ayrı depremde can kaybı olmadığını, yaralıların sayısının ise 23 olduğunu bildirildi.
     Yaralıların, Cizre ve Silopi devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, Depremde yaralanan 23 kişiden 6sı Silopi, 17si de Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran vatandaşların bir çoğu ayakta tedavisi yapılarak taburcu edildi. Depremin merkez üssünün Silopi olması nedeniyle tedirginlik duyan yaralılardan bazıları Silopiye gitmek istemediği için Cizre Devlet Hastanesine sevk edildi denildi.
     Depremin ardından Şırnak ve Silopide Kriz Merkezi oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 45 binada yapılan ilk tespit çalışmasında Külliye Camisinin iki minaresinin ağır hasarlı olduğu, İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat hizmet binaları ile Cumhuriyet Anadolu Lisesinde hafif çapta hasar meydana geldiği belirlendi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresine bağlı teknik personelden oluşan 6 ekibin depremin merkez üssü olan Silopideki binalarda yaptığı incelemede, ilçede 2 ağır, 3 orta ve 20 de hafif hasarlı bina tespit edildi. Deprem sonrasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca Muştan ve Vandan birer AFAD ekibi Şırnaka gelmek üzere yola çıktı.
     Kandilli Rasathanesinin sismik hareketliliğin devam edeceği ve ufak çaplı sarsıntıların normal olduğu bilgisini verdiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan ağır hasarlı konutlara girmemeleri ve bu konutlarla ilgili kriz merkezlerine bilgi vermeleri konusunda duyarlılık beklendiği belirtildi.
    
     Muhabir: Cafer Balık - Sema Kaplan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnaktaki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER