Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Barış:

Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Barış: Halkımızı organ bağışı konusunda gönüllü olmaya davet ediyoruz


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış, halkı organ bağışı konusunda gönüllü olmaya davet etti.
     Barış, yaptığı açıklamada, özellikle karaciğer ve böbrek nakillerinde birçok merkezde organ nakillerinde başarılı ameliyatlar yapıldığını, bu konuda dünyada adından söz ettiren hastanelerin bulunduğunu söyledi.
     Organ Nakli Haftasında organ bağışı konusunda bilinçlendirme ve duyarlılık oluşturma amacıyla etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Barış, her yıl 30 binden fazla kişinin organ nakli yapılamadığı için yaşamını yitirdiğini bildirdi.
     Türkiyede böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmek zorunda olan yaklaşık 70 bin hastanın bulunduğunu aktaran Barış, bunlardan yaklaşık 20 bin kişinin organ nakli için sıra beklediğini dile getirdi.
     Türkiyede bağış sayısının oldukça yetersiz olduğunu ifade eden Barış, şöyle konuştu:
     Ülke olarak paylaşmayı, yardımlaşmayı seven, merhamet duyguları yüksek bir toplumuz. Organ bağışı konusunda önyargılarımızdan arınarak bu konuda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Organ bağışının dinimiz açısından da herhangi bir sakıncasının olmadığı bilinmektedir. Her yıl hayata tutunmak için sıra bekleyen, nakil olamadığı için hayatını kaybeden binlerce insan var. Bu bekleyenler bir gün biz de olabiliriz veya en yakınımızdaki sevdiklerimiz de olabilir. Bağışlanan bir organ ile onların hayatta kalmalarını sağlayarak, bir insanın yaşamasına vesile olarak çok kutsal bir görev icra etmiş oluruz. Halkımızı organ bağışı konusunda gönüllü olmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Cafer Balık
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Barış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER