Şırnak Valiliğinden açıklama

Şırnak Valiliğinden açıklama -Bazı basın yayın organlarında ilimiz sınır köyleri ile ilgili olumsuz bir imaj oluşturacak nitelikte haberlere yer verildiği görülmektedir


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uludere ilçesi Andaç köyünde yaşanan olaylarla ilgili olarak, bazı basın yayın organlarında sınır köyleri ile ilgili olumsuz imaj oluşturacak nitelikte haberlere yer verildiği belirtildi.
     Açıklamada, söz konusu bölgede hudut güvenlik kuvvetlerince en üst düzeyde tedbir alındığı ve yasa dışı faaliyetlere müsaade edilmediği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Bazı basın yayın organlarında ilimiz sınır köyleri ile ilgili olumsuz bir imaj oluşturacak nitelikte haberlere yer verildiği görülmektedir. Haberlere konu olan bölgede hudut güvenlik kuvvetlerimizce en üst düzeyde alınan tedbirler sonucunda yasa dışı faaliyetlere müsaade edilmemektedir. 03 Nisan tarihinde bazı provokatif grupların çocukları kullanarak yasa dışı eylemlere tevessül girişimleri güvenlik kuvvetlerimizin sağduyulu ve kararlı yaklaşımlarıyla boşa çıkarılmıştır. Ayrıca yapılacak yasal işlemlere esas olmak üzere provokatörlerin tespitine yönelik çalışmalar sürmektedir. Bölgede mukim vatandaşlarımızın da tasvip etmediği ve güvenlik güçlerimizce bertaraf edilen bazı yasa dışı girişimlere karşı yeterli tedbir alınmadığı algısını oluşturan yaklaşımın objektif habercilik anlayışıyla bağdaşmadığı değerlendirilmektedir. İlimizde var olan ve bu süreçte daha da pekişen huzur ve kardeşlik ortamı Devletimizin kararlı duruşuyla devam edecek ve bunu sabote etmek isteyen karanlık odaklara fırsat verilmeyecektir.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnak Valiliğinden açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER