Şişli Belediye Başkanı Sarıgül:

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül: Huzur ve başarı için seçim sistemi, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerekiyor


MERSİN (A.A) - Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, Huzur ve başarı için seçim sistemi, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerekiyor dedi.
     Sarıgül, Tarsus Şelalesindeki bir restoranda TDH İl Başkanı Mirza Turgut, TDH İlçe Başkanı Meral Yüksel ve TDH gönülleriyle bir araya geldi.
     Türkiyenin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Sarıgül, Arzumuz Türkiyenin iyi olmasıdır. Ülkemizde dil, din, ırk ve mezhep farkı olmadan, tüm inançlara saygılı, geleneklerine bağlı bir anlayışla demokratik birliğin sağlanmasıdır. Bunun için iyi şeyler yapmalı ve çok çalışmalıyız dedi.
     Yerel yönetimlerin merkezi yönetim kadar önemli olduğunu, Şişli modelinde de bütün inanç merkezlerine aynı mesafede durduklarını ifade eden Sarıgül, Şişli modelinin Türkiye modeli olması gerektiğini söyledi.
     Bu gerçekleştirildiği zaman huzur, barış ve başarının da geleceğini vurgulayan Sarıgül, şöyle devam etti:
     Huzur ve başarı için seçim sisteminin, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerekiyor. Şu anda hiçbir partide demokrasi yok. Partilerde barış ve demokrasi yoksa, ülkede demokrasi de olmaz. İnsanlar istedikleri partiye özgürce üye olabilmelidir. Bir yerlere de aday olmak isteyenler ön seçimle belirlenmelidir. Aksi takdirde bunun adı demokrasi olmaz. Bunun en güzel örneğini SHP lideri merhum Erdal İnönü vermiştir
     Sarıgül, İstanbula gitmek üzere, Adanaya hareket etti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Şişli Belediye Başkanı Sarıgül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER