Sitelerin Algı Analizi Yapıldı

Sitelerin Algı Analizi Yapıldı -Sitelerin tüketiciler nezdinde algı analizinin yapıldığı, analizden firmaların yeni stratejiler geliştirmesi gerektiği sonucunun çıktığı bildirildi


ANKARA (A.A) - Ankaradaki mobilya sektörü yapılanması Sitelerin tüketiciler nezdinde algı analizinin yapıldığı, analizden firmaların yeni stratejiler geliştirme gerektiği sonucunun çıktığı bildirildi.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, kalkınma ajansı tarafından desteklenen Siteler Mobilya Ürünlerine İlişkin Tüketici Algı Analizi Projesi kapanış toplantısı dün yapıldı. Açıklamada, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası işbirliğinde Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen projenin, Sitelerin tüketiciler tarafından nasıl görüldüğünü ortaya koyarken, gelecek için yapılması gereken stratejiler ele alındığı belirtildi.
     Açıklamaya göre, Siteler Mobilya Ürünlerine İlişkin Tüketici Algı Analizi projesi, firmaların özellikle fabrikasyon mobilya üreten ulusal ve uluslararası rakiplerin önüne geçebilmek için yeni stratejiler geliştirmesi gerekliliğini ortaya koydu.
     Anket çalışması 500 Siteler müşterisinin katılımıyla yapıldı. Veri analizine göre, Siteler firmalarında tasarım, standart fiyatlandırma, ulaşılabilirlik, kurumsallaşma konularında eksiklikler olduğu ortaya çıktı.
     Çalışmanın Strateji Önerileri bölümünde şu görüşlere yer verildi:
     Siteler firmaları küreselleşen dünyada varlıklarını devam ettirebilmek için küresel davranmak zorundadır. Sitelerdeki firmaların güçlü rakipleri karşısında ayakta kalabilmeleri için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönelmeleri gerekmektedir. Firmaların büyük çoğunluğunun TSE, ISO ve CE gibi kalite standartları yoktur, bu konuda çalışma yapılması gerekmektedir. Üniversite-sanayi işbirliği modelleri hayata geçirilerek, tasarım ve diğer konularda ilerleme sağlanmalıdır. Firmalar pazarlama konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Yerel bölgenin dışından ve ulusal firmalardan sipariş alamamak diğer önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Müşteri odaklı pazarlama stratejilerinin oluşturulması gerekmektedir.
     Açıklamaya göre, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, projenin, Siteler Eylem Planı doğrultusunda yürütülen bir çalışma olduğunu belirterek, değişen beğenilerin ve hayat tarzlarının olduğu bu dönemde, söz konusu projeyle Siteler kendini nasıl konumlandırmalı sorusunun yanıtını aradıklarını kaydetti.
     Projenin bu anlamda, yapılması gerekenler için bir yol haritası sunduğunu bildiren Balcı, Ben projenin Sitelere ve tüm mobilya sektörüne önemli kazanımları olacağına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de Siteler ile ilgili bilimsel veriler ışığında çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Sitelerin Algı Analizi Yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER