Siteler GİAD Başkanı Altıntaş:

Siteler GİAD Başkanı Altıntaş: -Teşviklerle işsizlik daha da düşecektir


ANKARA (A.A) - Siteler Genç İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umut Önder Altıntaş, küresel boyuttaki ekonomik kriz ortamında sağlanan işsizlik oranındaki gerilemeyi önemli bir başarı olarak nitelendirerek, Yeni Teşvik Paketi sayesinde bu oran daha da düşecektir dedi.
     Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, ihracattaki artış, ekonomik büyüme ve cari açıktaki gerilemeden sonra işsizlik oranında da görülen düşüşün Türk ekonomisinin rayına oturduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. İşsizliğin, uzun süreden beri tek hanede seyrettiğine dikkat çeken Altıntaş, Ekonomi yönetiminin uygulamaları ve istikrarlı tutumu istihdama da yansımış, mayıs ayında işsizlik yüzde 8,2ye gerilemiştir. İstihdam artışına katkıda bulunan sektörleri de yürekten kutluyoruz dedi.
     İşsizlik rakamlarındaki düşüşün şaşırtıcı olmadığını belirten Altıntaş, bu oranın yeni teşvik paketlerinin sağladığı imkanlarla daha da düşebileceğine işaret etti. Teşvikten yararlanarak yapılacak yatırımların yeni istihdam alanları oluşturacağı ve aynı zamanda kayıt dışı ekonomiyi de azaltacağına dikkati çeken Altıntaş, Yeni teşvik paketinden çok umutluyuz. Türkiyeyi 2023 yılı için konulan ekonomik hedeflere ulaştırmada teşviklerin çok ciddi katkısı olacağını düşünüyoruz değerlendirmelerinde bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Siteler GİAD Başkanı Altıntaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER