Siteler GİAD Başkanı Altıntaş:

Siteler GİAD Başkanı Altıntaş: -Mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar yetiştiriliyor ancak sayı bize yetmiyor


ANKARA (A.A) - Siteler Genç İşadamları Derneği (Siteler GİAD) Yönetin Kurulu Başkanı Umut Önder Altıntaş, yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, Mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar yetiştiriliyor ancak sayı bize yetmiyor dedi.
     Altıntaş yaptığı yazılı açıklamada, mobilya sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ifade ederek, Türkiyenin en büyük ikinci mobilya üretim merkezi olan Ankara Siteler, gerek üretim ve gerekse yarattığı istihdam açısından hayati önem taşıyor görüşünü ifade etti.
    
     -Ders çeşitleri arttırılmalı-
    
     Ankara Sitelerde faaliyet gösteren şirketlerin yaşadığı en önemli sorunlardan birinin yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Altıntaş, Mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar yetiştiriliyor ancak sayı bize yetmiyor. Mobilya ve dekorasyon bölümlerinden her yıl yüzlerce kişi mezun oluyor. Ancak bu mezunlar sektördeki ihtiyaca cevap vermiyor. Bu bölümlerdeki derslerin çağa uygun şekilde revize edilmesi, ihtiyaca yönelik yeni dersler eklenmesi, öğrencilerin mobilyacılığa ilgisinin arttırılması sektör için hayati önem taşıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Siteler GİAD Başkanı Altıntaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER