Sivasta, Toplum Yararına Çalışma Programı

Sivasta, Toplum Yararına Çalışma Programı


SİVAS (A.A) - Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, 2012 yılının ilk yarısında 14 milyon lira civarında ödenek harcadıklarını belirtti.
     Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli kurumların hazırladığı projelerin kabul edilmesinin ardından istihdam edilen işçilerin maaş ve sigortalarını bu program kapsamında karşıladıklarını söyledi.
     Müdürlüklerinin kabul edilen projelerde çalışan 2 bin 350 kişinin maaş ve sigortalarının ödediğine dikkati çeken Soysal, Haziran ayı başında bin kişinin işe başladığını, bin kişinin de Temmuz ayında iş başı yapacağını ifade etti.
     Soysal, sonbahar aylarında ise ağaçlandırma çalışmaları için yaklaşık 300-400 kişinin daha istihdam edileceğini belirterek, işsiz vatandaşların kısa süreli istihdamını sağlayan projeler kapsamında geçici olarak en fazla 6 ay istihdamının sağlandığını bildirdi.
     Sosyal, program kapsamında görev alan bu kişilerin çevre, kurumsal alan, temizlik ve ağaçlandırma projelerinde çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta, Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER