Sivasta Çok Uluslu Konser düzenlenecek

Sivasta Çok Uluslu Konser düzenlenecek


SİVAS (A.A) - Sivasta, Çok Uluslu Konser düzenleneceği bildirildi.
     Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Muammer Gülmez, Hayat Boyu Öğrenme Programı ile hazırladıkları Comenius Projesi kapsamında Sivasa, Romanya, Almanya ve Slovenyadan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 30 kişilik grup geldiğini söyledi. Projeye Türkiye ile 7 ülkenin ortak olduğunu bildiren Gülmez, kendi okullarında ki öğrenciler ve bu gurubun katılımıyla Çok Uluslu Konser verileceğini ifade etti.
     Gülmez, konserde her ülkenin kendi enstrümanları ile Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlunun Uzun İnce Bir Yoldayım adlı eserini de seslendireceğini belirterek, geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında kendi okullarından öğretmen ve öğrencilerden oluşan 24 kişilik gurubu çeşitli ülkelere gönderdiklerini, bu yıl da aynı projeyi devam ettirdiklerini söyledi.
     Öte yandan, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi bahçesinde Sivas Belediyesi Mehter Takımı tarafından programa katılmak üzere Romanya, Almanya ve Slovenyadan Sivasa gelen guruba konser verildi. Grupta yer alanlar konseri beğeniyle izledi.
     Halka açık ve ücretsiz olan Çok Uluslu Konser 10 Ekim Çarşamba günü saat 19:00da Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta Çok Uluslu Konser düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER