Sivasta Riskli Gebeliklerde Doğum Yönetimi Çalıştayı

Sivasta Riskli Gebeliklerde Doğum Yönetimi Çalıştayı


SİVAS (A.A) - Sivas Halk Sağlığı Müdür Vekili Abdullah Kurt, Riskli Gebeliklerde Doğum Yönetimi Çalıştayı düzenlendiklerini bildirdi.
     Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede bir yılda yaklaşık 1 milyon 649 bin gebelik meydana geldiğini, bunların 1 milyon 293 bininin canlı doğumla sonlandığını ifade etti.
     Her yıl 400 annenin gebelik, doğum ve doğum sonrası komplikasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten Kurt, yapılan araştırmalarda bunların bir bölümünün mevcut koşullarda önlenebileceğinin belirtildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     İlimizdeki bu önlenebilir koşulları azaltmak, çözüm önerilerini konuşmak ve 2012 yılı ilk 6 aylık döneminde yüzbinde sıfır olan anne ölüm hızımızı korumak, yine aynı dönem de binde 11 olan bebek ölüm hızımızı azaltmak amacıyla müdürlük olarak çalışmalarımız hız kesmeden ve artarak devam etmektedir. Bu kapsamda, 4 Temmuzda Sivas Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Ali Turhan Çağlar, Op. Dr. Şevki Çelen, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Ana Bilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Fatih Bolat ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sami Güvenin konuşmacı olarak katılımlarıyla Riskli Gebeliklerde Doğum Yönetimi Çalıştayı düzenlenmiştir.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta Riskli Gebeliklerde Doğum Yönetimi Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER