Sivasta 104 bin 430 paket gümrük

Sivasta 104 bin 430 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi


SİVAS (A.A) - Sivasta son bir haftada 104 bin 430 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi.
     Sivas Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde son bir hafta içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
     İl merkezi ile Yıldızeli ve Suşehri ilçelerinde yapılan çalışmalarda, bir tanker ile iki yolcu otobüsü ve 3 araçta arama yapıldığı belirtildi. Aramalarda, 74 bin 460ı bir tankerde oluşturulan özel bölmelere zulalanmış toplam 104 bin 430 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği kaydedildi.
     Şüpheliler O.O, T.E, G.E, R.B, B.T, O.C.B, E.K, M.E, Y.D, S.İ. ve S.K. hakkında Kaçakçılık Kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldığı bildirildi.
     Açıklamada, Özellikle toplumumuzun sağlığını ciddi manada tehlikeye düşüren, PKKnın finansal kaynaklarından bir tanesi olan sigara kaçakçılığı suçlarına ilişkin mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Bu mücadelede vatandaşlarımız tarafından da alınan her paket sigaranın PKK terör örgütünün finansal kaynaklarından bir tanesi olduğu hafızalardan çıkarılmaması gerekmekte, mücadelenin halkımızla birlikte başarıya ulaşacağı düşünülmektedir denildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta 104 bin 430 paket gümrük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER