Sivasta damızlık koç adayı dağıtıldı

Sivasta damızlık koç adayı dağıtıldı


SİVAS (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, koyunculuğu geliştirmek ve koyun ıslahını sağlamak için 31 yetiştiriciye koç adayı dağıtıldı.
     Vali Yardımcısı Vefa Kaya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım programında yaptığı konuşmada, dağıtım için sürülerin dağınık olduğu bölgelerin seçildiğini belirterek, projenin hayırlı olmasını diledi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan ise Sivasın hayvancılık bölgesi olduğunu anımsatarak, dağıtılan koç adaylarının 5 yıl sonra geri alınacağını bildirdi.
     Bugüne kadar 489 koç adayı dağıttıklarını dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Projenin amacı, sürülerdeki kan değişimini sağlamak ve daha kaliteli, vasıflı koyunlar elde etmektir. Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında hocalarımızın seçmiş olduğu koç adaylarından getirdik. Üstün vasıflı hayvanlar bunlar, bu sene koç adayı olarak veriyoruz, önümüzdeki yıl sürüye koç olarak katılabilecekler. Sürdürülebilir bir proje ve bizim için oldukça önemli. 5 yıl sonra koçları tekrar alacağız ve 7. yılın sonunda, proje yeni ödeneğe kaynak duymadan kendi içinde çevrilebilecek bir duruma gelecek.
     Aslan, bölge meralarının koyunculuğa elverişli olduğunu, koyun yetiştiriciliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından, 5 bin 855 koyunun ıslahı için 31 çiftçiye 2şer adet koç adayı dağıtıldı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta damızlık koç adayı dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER