Sivasta vatandaşlar sahte para konusunda bilgilendirildi

Sivasta vatandaşlar sahte para konusunda bilgilendirildi


SİVAS (A.A) - Sivasta vatandaşlar sahte para konusunda bilgilendirildi.
     Merkez Bankası ve Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantta vatandaşlara sahte para konusunda bilgiler verildi.
     Polisler ve Merkez Bankasından uzman Bülent Terzi, vatandaşları sahte paraya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bülent Terzi, vatandaşlara sahte paranın nasıl ayırt edileceğini uygulamalı olarak gösterdi. Polisler de sahte para konusunda uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürlerden dağıttı.
     Son 6 ay içerisinde Sivasta sahte para dolaşımında ciddi bir artışın olduğunu belirten yetkililer, yaz dönemlerinde sahte para olaylarının daha çok arttığını ifade etti.
     Sahte parayla dolandırıcılık yapan kişilerin, daha çok bankaların kapalı olduğu saatler ile tatil günleri, sabah saatleri veya alışverişin yoğun olduğu zaman dilimlerini tercih ettiğini kaydeden yetkililer, bu kişilerin genellikle güvenlik kamerası olmayan yerlerde dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdiğini belirtti.
     Araç kiralayıp il il dolaşarak dolandırıcılık yapan kişilerin, genellikle 50-100-200 liralık sahte banknotları piyasaya sürdüğünü ifade eden yetkililer, mağduriyet yaşanmaması için özellikle benzin istasyonu işletmecileri, hayvan pazarındaki tüccarlar, küçük esnaf, oto alım satımı yapan işletmelerin ve alışveriş merkezlerinin yetkilileri başta olmak üzere herkesin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.
     Alışveriş sırasında verilen paraların kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, sahte parayla karşılaşan vatandaşlardan 155 Polis İmdat Hattını aramalarını istedi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta vatandaşlar sahte para konusunda bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER