Sivas Belediyesi 23. Toplu Sünnet Şöleni

Sivas Belediyesi 23. Toplu Sünnet Şöleni


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesinin 23. geleneksel toplu sünnet şöleninde 318 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.
     Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Hayat Ağacı Derneği işbirliği bu yıl 23incisi düzenlenen sünnet şöleni, 4 Eylül Spor Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Sivas Belediyesi mehter takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri sundu. Ardından temsili olarak 15 çocuğa kına yakılırken, sünnet karyolası süslenen 4 çocuk için takı töreni düzenlendi.
     Temsili olarak salonda süslenen karyolada yatan İsrafil Ardaya takısını Vali Yardımcısı Vefa Kaya takarak, kirveliğini yaptı. Belediye başkanvekili Orhan Demirok Mustafa Gündoğmuşa, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı Cihad Aytekine, İl Müftüsü Yusuf Şahin ise Samet Şahine altın takarak kirveliğini yaptı. Çocuklara protokol üyeleri tarafından bisiklet hediye edildi.
     Vali Yardımcısı Vefa Kaya yaptığı konuşmada Belki de bu zamanda en fazla dayanışmaya, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe, dolayısıyla da akla ihtiyaç duyulan bir ortamda yaşıyoruz. Böyle ortamlarda bir araya gelmek ayrı bir mutluluk verici. Allahtan dileğim bugün bir araya geldiğimiz sünnet olan çocuklar başta olmak üzere vatan sathında bulunan tüm evlatlarımızın evvela kendilerine daha sonra ailelerine daha sonra da vatanlarına milletlerine devletlerine toplumumuza faydalı olmalarıdır. Tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.
     Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok da, sünnet olan çocuklara acil şifalar dileyerek Bu sünnet şölenini aynı zamanda Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmekle aynı zamanda sağlıklı ellerde sağlıklı nesillerin devam etmesi düşüncesiyle bu organizasyonları inşallah devam ettireceğiz dedi.
     Numune Hastanesi Başhekimi Fikret Özkan ise, böyle bir organizasyonda bulunmaktan, katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sünnetlerin hastanelerde steril şartlarda uzman hekimler tarafından yapıldığını kaydetti.
     Sünnet şölenine kayıt yaptıran 318 çocuğun sünnet işlemlerinin Numune Hastanesi ve Sivas Devlet Hastanesinde randevu sistemi ile gerçekleştiği bildirildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivas Belediyesi 23. Toplu Sünnet Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER