Sivas SYDV, bin 546 aileye eğitim

Sivas SYDV, bin 546 aileye eğitim yardımı yapacak


SİVAS (A.A) - Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, kentte bin 546 aileye eğitim yardımı yapılacağı bildirildi.
     SYDV Müdürü Yılmaz Daşlı, yaptığı yazılı açıklamada, her eğitim-öğretim yılında iki defa olmak üzere, hanede kişi başına düşen gelirleri 233,20 lira olarak belirlenen muhtaçlık sınırının altında olan, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına temel okul ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitim materyali yardımı yapıldığını anımsattı.
     Vakıf mütevelli heyeti toplantısında, yardım yapılacak 3 bin 290 öğrencinin belirlendiğini ifade eden Daşlı, hanedeki öğrenci sayısı ve öğrencilerin başarı durumlarının dikkate alınarak hane başı 100 ile 420 lira arasında değişen oranlarda eğitim yardımı yapılmasına karar verildiğini belirtti.
     Sivas SYDV tarafından, merkez ve köylerde ikamet eden bin 546 aileye, 250 bin 390 lira yardım yapılacağını aktaran Daşlı, ödemelerin 28 Mart ve 28 Nisan tarihlerinde PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Daşlı, eğitim-öğretim yılının birinci döneminde bin 109 hanede, 2 bin 276 öğrenciye, 272 bin 130 lira yardım yapıldığını hatırlattı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivas SYDV, bin 546 aileye eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER