Sivas Valisi Kolat, ORANdan destek alan

Sivas Valisi Kolat, ORANdan destek alan firmaları gezdi -Kolat: İşletmelerimizin, firmalarımızın, özel sektörümüzün, KOBİlerimizin projelerle ORAN Kalkınma Ajansına başvurmasını istiyoruz


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Ali Kolat, İşletmelerimizin, firmalarımızın, özel sektörümüzün, KOBİlerimizin projelerle ORAN Kalkınma Ajansına başvurmasını istiyoruz dedi.
     Vali Kolat, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansından (ORAN) destek alan firmaları gezdi.
     Sebat Gıda, Gökler Mobilya, Tramertaş, Ezel Kozmetik, Özde Mobilya ve Kaptan İnşaat, Maden ve Mermer tesislerini gezen Vali Kolat, ORANın desteğiyle alınan makineleri inceledi.
     Gezinin sonunda durum değerlendirmesi yapan Vali Kolat, ORANdan mali destek alan firmaları gezerek, yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini söyledi. Bu tesislerde 4 milyon lira civarında bir yatırımın olduğunu belirten Vali Kolat, bu desteğin 1.6 milyon lira civarındaki bölümünün ise ORANdan sağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bunlar 2010 yılında ORANın KOBİlere yaptığı mali destek çerçevesindeki projelerdir. Hem makinelerin yenilenmesinde, ürün çeşitliliğinin artırılmasında, kapasitenin artırılmasında ciddi manada bu alınan makineler katkı sağlamış durumda. Firmalarımızın ORANdan aldığı maddi destek ve kendi katkılarıyla ciddi manada kendilerini yenilediklerini, kapasite artırdıklarını, ürün çeşitliliğini sağladıklarını gördük. Bundan büyük mutluluk duyduk. 2010 yılındaki destek çerçevesinde sözleşme yapılan işletmeler, makinelerini kurmuşlar, büyük oranda da Mayıs sonunda proje sonuçlanacak ve bütün firmalarımız paralarını alacak. Hakikaten Sivasımızda, Organize Sanayi Bölgesinde güzel yatırımlar olduğunu bir kez daha gördük. Bu yatırımların büyük bir kısmının da ihracata yönelik olduğunu memnuniyetle gördük. İnşallah 2011 yılında da biraz daha farklı sektörlerde de ORAN kanalıyla destekler vereceğiz. İşletmelerimizin, firmalarımızın, özel sektörümüzün, KOBİlerimizin projelerle ORAN Kalkınma Ajansına başvurmasını istiyoruz.
     Vali Kolat, başvuru sayısının artmasını beklediklerini belirterek, Gelişen teknolojiye göre makinelerini yenilemek ve ürün çeşitliliğini artırmak anlamında inşallah daha da güzel çalışmalar olacaktır. Firmalarımıza başarılar diliyorum, bu çalışmalarımız inşallah artarak, devam edecektir diye konuştu.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de ORANın kuruluş amacına göre hizmet verdiğini belirterek, yapılan çalışmaların diğer iş adamlarına örnek olmasını istedi.
     ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ise 2010 yılından itibaren firmalara mali desteği uygulamaya başladıklarını belirtti. Palancıoğlu, 2011 yılında yelpazeyi genişleterek, çok farklı üretimlere destek verdiklerini kaydetti.
     Ziyaretlerde Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ile Organize ve Sanayi Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu da hazır bulundu.
     (EMN)
<< Önceki Haber Sivas Valisi Kolat, ORANdan destek alan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER