Sivaslı öğrenciler Almanyada eğitim seminerlerine katıldı

Sivaslı öğrenciler Almanyada eğitim seminerlerine katıldı


SİVAS (A.A) - AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Alanı kapsamında, Sivas merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 5 okuldan toplam 25 öğrencinin, Almanyada çeşitli eğitim seminerlerine katıldığı bildirildi.
     Gölova Çok Programlı Lisesi Müdürü Şeref Samıkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Gölova Çok Programlı Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan İşletme Sürekliliğinin Sağlanmasında Temel Unsur: Maliyet Bilgi Sistemleri proje faaliyetleri kapsamında, 25 öğrencinin Almanyanın Augsburg kentinde 21 gün boyunca çeşitli etkinlik ve maliyet muhasebesi ile ilgili eğitim ve staj faaliyetlerine katıldığını belirtti.
     Proje faaliyetleri hakkında bilgi veren Samıkıran, şunları kaydetti:
     21 gün boyunca yapılan faaliyetler sonunda gerek öğretmenler gerekse öğrenciler önemli deneyim kazanma şansı yakaladılar. Proje kapsamında Maliyet Bilgi Sistemleri ile ilgili seminerlere katılan öğrencilerimiz, BMW, Augsburg Meslek Lisesi, Mesleki Yönlendirme Kurumu, Augsburg Bankası ve Alman Teknoloji Müzesi gibi önemli kurumlara düzenlenen teknik gezilere katıldılar. Eğitim ve teknik geziler sonucunda mesleki bilgilerin artıran katılımcılarımız bunların dışında Avusturya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelere yapılan kültürel gezilere katılarak farklı kültürleri yerinde gözlemleme imkanı yakaladılar.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivaslı öğrenciler Almanyada eğitim seminerlerine katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER