Sivasspor

Sivasspor-Fenerbahçe maçından notlar -Fenerbahçede Brezilyalı yıldız Alex De Souza, 3 maç aradan sonra yeniden ilk 11de şans buldu -Karşılaşmaya ilgi gösteren taraftarlar, 4 Eylül Stadını tamamen doldurdu


SİVAS (A.A) - Spor Toto Süper Ligin 3. haftasında Sivasspora konuk olan Fenerbahçede, Brezilyalı yıldız Alex De Souza, 3 maç aradan sonra yeniden ilk 11de sahaya çıktı.
     Sarı-lacivertli ekipte, Brezilyalı yıldız Alex De Souza, 3 maç aradan sonra yeniden ilk 11de şans buldu. Teknik direktör Kocamanın, Spartak Moskova ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off maçları ve Gaziantepspor maçında 11 kişilik kadroda şans vermediği Alex De Souza, Sivasspor karşısında yeniden formasına kavuştu.
     Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Volkan Demirel, Krasic ve Serdar Kesimalın yanı sıra Cristian, Bienvenu, Sezer Öztürk, Orhan Şam ve Özgür Çek de maç kadrosunda yer almadı.
     Ev sahibi ekip Sivassporda ise sakatlığı devam eden Roman Bednar, Abdülkadir ve kaleci Korcan dışında eksik bulunmuyor.
     Sivas 4 Eylül Stadında oynanan maç için, her iki ekibin taraftarları tribünlerdeki yerlerini aldı. Konuk takım taraftarına kale arkası tribününde ayrılan 800 kişilik yer doldu. Sivaslı futbolseverler de maça yoğun ilgi gösterdi. 14 bin 998 kişi kapasiteli stat, tamamen doldu. Müsabaka için 110 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.
     Karşılaşmanın oynanacağı stadın çevresinde polis ve özel güvenlik elemanları yoğun önlem aldı.
     Sivassporlu futbolcular, Sağlıklı nesiller için bebeğinize hergün 500 ml anne sütü içirin yazılı pankartla sahaya çıktı.
     Sarı-lacivertli taraftarlar, I love you Alex diye tempo tutarken, Brezilyalı futbolcu da kendisini çağıran tribünlere giderek taraftarları selamladı.
    
     -Ligde 15. randevu-
    
     Fenerbahçe ile Sivasspor, Süper Ligde 15. kez karşı karşıya geldi.
     İki ekip arasında yapılan 14 maçtan, 10unu Fenerbahçe, 2sini Sivasspor kazandı, 2 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçenin 36 golüne, Sivasspor 18 golle yanıt verdi. Geçen sezon ligde yapılan maçları Sivasspor Sivasta 2-0, Fenerbahçe de İstanbulda 4-2lik sonuçlarla kazandı.
     İki takım arasında Sivasta yapılan 7 lig maçında Fenerbahçe 4, Sivasspor 2 kez galip gelirken, 1 maç da berabere bitti. Sivas 4 Eylül Stadındaki maçlarda Fenerbahçe 18, Sivasspor ise 12 gol attı.
    
     -Çalımbayın, Fenerbahçeye şansı tutmuyor-
    
     Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçeye karşı Eskişehirspor ve Sivassporun başında çıktığı son 6 maçta sadece bir galibiyet alabildi.
     Çalımbayın çalıştırdığı takımlar, bugüne kadar Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupasında Fenerbahçe ile 20 kez karşılaştı. Çalımbayın takımları bu maçların 4ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, 13 maçı Fenerbahçe kazandı, 3 maç da berabere tamamlandı. Çalımbayın çalıştırdığı takımlar, sarı-lacivertli ekibin filelerini 27 kez havalandırırken, kalelerinde 46 gol gördü.
     2001-2002 sezonunda Göztepeyi çalıştıran Çalımbay, Fenerbahçe ile ilk maçını 5-0 gibi farklı bir skorla kaybetti. Çalımbay, Fenerbahçeye karşı ilk galibiyeti ise 2004-2005 sezonunda futbolcu olarak uzun yıllar formasını da giydiği Beşiktaş ile elde etti. Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına giren maçta Beşiktaş, rakibini deplasmanda 4-3 yenmeyi başarmıştı. Çalımbay, Fenerbahçeye karşı Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Sivassporun başında da birer galibiyet aldı.
     Rıza Çalımbay, Sivasspor ve Eskişehirsporun başında çıktığı son 6 Fenerbahçe maçında ise sadece bir kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Çalımbaylı Sivasspor, geçen sezon Sivastaki maçta sarı-lacivertli ekibi 2-0 yenmişti. Son 6 maçtan 5ini ise Fenerbahçe kazandı.
    
     Muhabir: Önder Felek / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER