Sivil Savunma Günü

Sivil Savunma Günü -Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, mesaj yayımladı


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Sivil Savunma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Taşkesen, mesajında, sivil savunma hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için vatandaşların bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
     Sivil savunmaya verilen önemin insana verilen değerin göstergelerinden olduğunu vurgulayan Taşkesen, Yaşadığımız doğal afetler, çok üzücü sonuçlarıyla, çağdaş bir sivil savunma sisteminin gerekliliğini, eleman ve teknik donanım eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinin geleceğimiz açısından taşıdığı önemi her zaman ortaya koymuştur ifadelerini kullandı.
     Vali Taşkesen, Ülkemizde sıklıkla meydana gelen doğal afetler, deprem, sel gibi felaketlere karşı hazırlıklı olmanın, gerekli önlemleri zamanında almanın, uygulamaya koymanın ve arama-kurtarma hizmetlerinin yeni bir anlayışla yapılandırılmasının yaşamsal önemini gözler önüne sermiştir değerlendirmesinde bulundu.
     Taşkesen, Sivil Savunma Teşkilatı ile şu bilgileri verdi:
     Son 20 yılda ülkemizin yaşadığı ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan doğal afetlere yönelik önlemler açısından da kendini yenileyen ve geliştiren Sivil Savunma Teşkilatı, TBMM tarafından 29 Mayıs 2009 tarihinde çıkarılan 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanunu ile lav edilerek, Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Bayındırlılık ve İskan Bakanlığına bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile birleşerek daha güçlü bir teşkilat haline gelmiştir. Bu yeni düzenlemeyle merkezde Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, illerde ise Valiliklere bağlı İl Afet ve Acil Durum müdürlükleri teşkil edilmiştir. İlimizde 17 Aralık 2009 tarihinde hizmete başlayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün, yakın gelecekte personel, araç, malzeme ve teçhizat eksikliklerini gidererek, çağdaş yöntem ve teknikleri kullanan büyük bir teşkilat haline geleceğine ve can ve mal kurtarmaya yönelik önemli çalışmalar yürüteceği inancını taşımaktayım. Bu duygu ve düşüncelerle, Sivil Savunma Teşkilatımızın 54. yıl dönümünü ülkemizin herhangi bir afete maruz kalmaması dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivil Savunma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER