SODES kapsamında 54 projenin protokolü imzalandı

SODES kapsamında 54 projenin protokolü imzalandı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığınca kabul edilen 54 projenin protokolü imzalandı.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik toplantı salonu imza töreninde, 2012 yılında Adıyamanda 513 adet proje başvurusu yapıldığını, bağımsız değerlendiricilerin değerlendirmeleri sonucunda 54 adet projenin destek almaya hak kazandığını belirtti.
     SODESin ihtiyaçların giderilmesi için hayata geçirildiğini kaydeden Demirtaş şöyle konuştu:
     Valiliklerin doğrudan sorumlu olduğu sosyal ihtiyaçların, projeler yoluyla kısa sürede giderilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES projeleri hayata geçirildi. SODESin 3 yıl içerisindeki uygulamaları dikkate alındığında, SODES projelerinden en fazla yararlanan kesimlerin ilk ve ortaöğretime kayıtlı öğrenciler ile çocuklar, gençler, kentlerin kenar mahallelerinde yaşayanlar, kadınlar, işsizler ve yoksullar olduğu görülmektedir. Dolayısıyla toplumun dezavantajlı gruplarına devletin şefkat eli ve sıcak ilgisi SODES aracılığıyla ulaştırılmaktadır.
     Konuşmanın ardından Vali Demirtaş ile projeyi uygulayacak kuruluşların müdür ve yetkilileri kabul edilen projelerin protokollerini imzaladı.
     İmza törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber SODES kapsamında 54 projenin protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER