Sokak çocuklarına yönelik merkez açacaklar

Sokak çocuklarına yönelik merkez açacaklar -Kars Emniyet Müdürü Çakmak: Alkol bağımlısı ve madde bağımlısı çocukları kurtaracak bir merkez açmayı planlıyoruz. Sokak çocuklarının mutlaka hastane gibi bir ortamda tedavi edilmesi g


KARS (A.A) - Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Alkol bağımlısı ve madde bağımlısı çocukları kurtaracak bir merkez açmayı planlıyoruz. Sokak çocuklarının mutlaka hastane gibi kapalı ortamda tedavi edilmesi gerekiyor dedi.
     Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karsta herkesin birarada yaşadığını belirterek, kentte geçen seneye oranla sosyal projelere ağırlık verdiklerini söyledi.
     Kentte 2-3 büyük proje gerçekleştirdiklerine değinen Çakmak, Kardeş Aile ve Yıldızlar Kaybolması projelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, Bu yıle 3-4 sosyal proje daha gerçekleştireceğiz. Eğer diğer kamu kurumlarıyla işbirliği yapmayı başarırsak sokak çocuklarıyla ilgili bir projemiz olacak. Bir merkez oluşturacağız. Sokak çocuklarındaki bağımlılık fiziki bağımlılık. Yalnızca psikolojik olarak tedavi edemiyorsunuz dedi.
     Sokak çocuklarının mutlaka hastane gibi kapalı bir ortamda ilk önce tedavi edilmesi ve sonra da topluma entegre olmaları gerektiğini dile getiren Çakmak, şöyle konuştu:
     Karsta bu yıl yapabilirsem böyle bir yer açmayı planlıyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Bunun için bir bütçe oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bütçede hem çocuklar hem de farklı alışkanlıklar alkol olur madde bağımlısı olur çocukları kurtaracak bir merkez yapmayı planlıyoruz. Arkadaşlar çalışıyor, projemiz hazır. Koordinasyonu sağladığımız takdirde böyle bir ter açacağız İnşallah. Açtığımız zaman Karstaki bu sorunu en aza indirmek istiyoruz. Çünkü Karsta böyle bir olmadığı için insanlar kendi başlarına çare aramaya başlıyorlar. Çocuk burada heba oluyor diye biliriz.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sokak çocuklarına yönelik merkez açacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER