Sokak hayvanları için Beslenme Durağı

Sokak hayvanları için Beslenme Durağı -Yaz aylarında sokak kedilerinin ve köpeklerinin aç ve susuz kalmaması için Silifkedeki bazı noktalarda, içerisinde mama ve su kaplarının bulunduğu duraklar oluşturuldu (Fotoğraf


MERSİN (A.A) - Silifke Belediyesi ile Doğayı ve Havanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Silifke Temsilciliği tarafından sokak hayvanlarına yönelik Sevimli Dostlar Beslenme Durağı oluşturuluyor.
     Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıklarında önemli artışlar yaşanmaya başlanmasının ardından Silifke Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü ve DOHAYKO Silifke Temsilciliği tarafından sahipsiz kedi ve köpekler için Beslenme ve Su Odakları kurma çalışmaları başlatıldı.
     Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yazılı açıklamasında, sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmaması için, kentin değişik noktalarına su ve yemek kapları yerleştirerek beslenme noktaları oluşturduğunu kaydetti.
     Durakların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde oluşturulduğunu ifade eden Öngel, şunları kaydetti:
     Sokak hayvanlarına da her canlı gibi değer veriyor ve onlar için de projeler üretiyoruz. Belediyemiz sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere beslenme odaklarını yerleştirme çalışmaları başlattı. İlk etapta Gazi ve Yeni Mahallelerine beslenme durağı yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan bu beslenme duraklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Yerleştirdiğimiz su ve yiyecek kaplarına vatandaşlarımız yiyecek bırakıp, sahipsiz sokak hayvanlarımıza sahip çıkabilirler.
     DOHAYKO Silifke Temsilcisi Elçin Başarır da, sokak hayvanlarının korunması konusunda Silifke Belediyesi ile çalışmalar yürüttüklerini bildirerek, belediyenin beslenme duraklarının yerleştirilmesinde büyük katkı sağladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Sokak hayvanları için Beslenme Durağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER