Sokakta çalışan çocuklar spora kazandırılacak

Sokakta çalışan çocuklar spora kazandırılacak


VAN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, sokakta çalışan çocukların spora kazandırılması için çalışma başlattı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, kurum yetkilileri ve antrenörlerle toplantı yapıldı.
     Toplantıda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Öncül, Londra 2012 olimpiyatlarında tekvando dalında Türkiye ikincisi olan Nur Tatarın Vanlı çocuklar ve gençler için iyi bir örnek olması gerektiğini söyledi.
     Öncül, Tatarın bu başarısından sonra Van sokaklarında çalışan veya çalışmak zorunda bırakılan çocukların spora kazandırılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yapma kararı aldıklarını söyledi. Bu çocukların sokağın tehlikesinden koruyarak Van ve Türkiyeye kazandırmak istediklerini anlatan Öncül, sporla çok ilgisi olmadığını ancak söz konusu çocuklar olunca her şeye hazır olduğunu bildirdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sinir ise, sokakta çalışan çocuklara yönelik daha önce bir çalışma yaptıklarını ve verim aldıklarını ifade ederek, Sokaktaki çocuğa elinizi uzatırsanız onun size daha fazla vefa gösterdiğini görürsünüz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün de spora katkı vermek için hiçbir eksiği olmadığını sadece antrenör arkadaşlarımızın belirtilen yerde gidip gençlerle ilgilenmeleri yeterli olacaktır. Başarmak için inanmak gerekiyor. İnanç, başarının en büyük unsurudur. Biz inanmazsak sporcuları inandırmamız mümkün olmaz. Biz bu işin üzerine azimle gideceğiz dedi.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Sokakta çalışan çocuklar spora kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER