Sökede üniversite öğrenci sayısı yüzde 45

Sökede üniversite öğrenci sayısı yüzde 45 artıyor


AYDIN (A.A) - Söke ilçesine 2012-2013 Eğitim-öğretim yılında Adnan Menderes Üniversitesine yeni açılan 7 bölümle 580 öğrencinin daha geleceği öğrenildi.
     Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksek Okulu, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Söke Sağlık Yüksek Okuluna açılan 7 bölümle Sökeye 580 öğrencinin daha geleceği, böylece ilçedeki üniversite öğrenci sayısının bin 800ü geçeceği bildirildi.
     Söke Meslek Yüksek Okulu, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Söke Sağlık Yüksek Okulu müdürlükleri görevini sürdüren Doç. Dr. Mustafa Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sökedeki yüksekokullara büyük rağbet olduğunu belirtti.
     Çetin, Şu anda kontenjanlar tamamen dolu. Öğrenci kalitesinin de iyi olduğunu tahmin ediyoruz. Geçen sene Sökedeki üniversiteli öğrenci sayımız bin 270 idi. Bu sene yeni açılacak programlar, bunun yanında geçen yıl açılan programlara bu sene ilave öğrenci alımlarını da hesapladığımızda Sökeye 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni gelecek öğrenci sayısı 580 olacak. Böylece Sökedeki toplam öğrenci sayısı bin 800ü geçecek. Sökede geçen yıla göre üniversiteli öğrenci sayısı yüzde 45 artmış olacakdedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Sökede üniversite öğrenci sayısı yüzde 45 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER