Sökede zeytin üreticilerine budama eğitimi verildi

Sökede zeytin üreticilerine budama eğitimi verildi


AYDIN (A.A) - Aydının Söke ilçesinde zeytin üreticisine zeytinde uygulamalı budama eğitimi verildi.
     Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, 01 Ocak 2013 tarihinde Söke ilçesine bağlı Özbaşı köyünde başlayan zeytinde uygulamalı budama eğitimine 32 zeytin üreticisi katıldı.
     Budama eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifika verilirken 32 saatlik kurs süresince teorik bilgilerin yanı sıra zeytin bahçelerinde uygulama da yapıldı.
     Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Mehmet Ali Körlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytinde budamanın önemli olduğuna dikkat çekerek, Her yıl zeytinden ürün almanın koşullarından biri de kuralına göre budama yapmaktır. Budamada yıllardır doğru bildiğimiz yanlışlar yapılıyor. Özbaşı köyünde zeytin üreticilerine şekil budamasının nasıl yapılacağı, bunun yanında ürün budamasının incelikleri uygulamalı olarak anlatıldı dedi.
     Körlü, Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri budama eğitimleri dışında Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak zeytincilik toplantıları da düzenleyeceklerini belirterek, Bu toplantılarda zeytin yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken konular, zeytinde görülen hastalık ile zararlar ve budama şekilleri üzerinde duracağızdedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sökede zeytin üreticilerine budama eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER