Son kafile de yola çıktı

Son kafile de yola çıktı -Konyada 157 kişiden oluşan son hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Ankaraya uğurlandı


KONYA (A.A) - Konyada 157 kişiden oluşan son hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Ankaraya uğurlandı.
     Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu Mevlana Kültür Merkezi alanındaki törende konuşan Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, kutsal topraklarda geçirilen zamanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     İbadetler içerisindeki en zorunun hac olduğunu ifade eden Özbuğday, hacı adaylarına milyonlarca kişinin aynı görevi yerine getirmek için bir araya gelmesi nedeniyle çeşitli zorluklarla karşılaşılabileceklerini ve sabredilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Hacı adaylarına tavsiyelerde de bulunan Özbuğday, şunları kaydetti:
     Hac, umreden daha meşakkatlidir. Onun için kafile görevlilerimizin, din görevlisi arkadaşlarımızın uyarılarına, nasihatlerine lütfen kulak veriniz ve onları dikkate alınız. O taktirde bu ibadet biraz daha kolaylaşacaktır. Ayrıca biz orada milletimizi, ülkemizi temsil ediyoruz. Ülkemizin elçisi konumundayız. Ülkemizi ve milletimizi küçük düşürecek davranışlarda bulunmayalım. Diğer ülkelere karşı Müslüman Türk hacılar böyle insanlar diye örnek davranışlar sergileyelim.
     Özbuğdayın konuşmasının ardından, hac kafilesi edilen dualarla kutsal topraklara gitmek üzere Ankaraya uğurlandı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Son kafile de yola çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER