Sorgunda esnafının kredi kullanım oranı düştü

Sorgunda esnafının kredi kullanım oranı düştü


YOZGAT (A.A) - Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, kooperatifin üyelerinin kullandığı kredi miktarının düştüğünü açıkladı.
     Gündüz, Temmuz ayında çıkarılan bir yasa ile kredi kullanacak üyelerin eşlerinin muvaffakatının istenmesinin, kredi kullanım oranını düşürdüğünü, bunun da sıkıntı oluşturduğu söyledi.
     Gündüz, Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Türkiye genelindeki ilk 50 kooperatiften biri olduğunu, bin 663 üyeli kooperatifin 2011 yılı içerisinde 15 milyon lira tutarında bir kredi kullandırdığını belirtti.
     Gündüz şöyle konuştu:
     Sorgun bu yıla kadar her yıl kredi kullanım oranımızı artırarak geliyorduk. 2012 yılındaki hedefimiz ise 2011 yılındaki rakamları ikiye katlamaktı. Ancak bu yıl Temmuz ayında çıkan yasa kredi kullanım oranlarımızı düşürdü. Çünkü bu yasa ile kredi kullanacak üyelerimizin eşlerinin muvaffakatı isteniyor. Bazı üyelerimizin eşlerinin okuma yazma bilmemesi nedeniyle, bu üyelerdin taahhütnamelerde eşlerinin okuma yazma bilmediğini bildirir noter onayı isteniyor. Yine bazı üyelerimizin eşleri buraya gelemeyecek durumda bulunuyor. İşte bu olumsuzluklar nedeniyle kredi kullanım oranlarımızda düşüşler oldu. Tüm bu olumsuzluklar dikkate alınarak yasada değişiklik yapılmasını bekliyoruz.
     Gündüz, 100 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini, 25 bin liraya kadar kullanılan kredi miktarlarında faiz oranlarının yüzde 6, 25 bin liranın üzerindeki kredilerde ise yüzde 7.8 olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgunda esnafının kredi kullanım oranı düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER