Sorgun Belediye Başkanı Şimşek:

Sorgun Belediye Başkanı Şimşek: -Yaz mevsiminde Sorgunda su sıkıntısı yaşanmadı


YOZGAT (A.A) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, alınan önlemler sayesinde bu yaz mevsiminde ilçede su sıkıntısı yaşanmadığını söyledi.
     Belediye Başkanı Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artan nüfus karşısında Sorgunun su ihtiyacını karşılayan şebekenin alt yapısının çok eski ve yetersiz olması nedeniyle özellikle yaz aylarında vatandaşların su sıkıntısı çektiğine dikkat çekti.
     Bu yıl alınan önlemler sayesinde sıkıntıların en en aza indirildiğini dile getiren Şimşek şunları kaydetti:
     Sorgun merkezin nüfusu 51 bin, ancak bu nüfus yaz aylarında gurbetçi vatandaşlarımızın izine gelmesiyle 80-90 binlere çıkıyor. Böyle olunca şehrin su ihtiyacını karşılayan şebeke yeterli olmuyor, bazen de boruların eski olması nedeniyle su şebekesinde arızalar meydana geliyor, bu da vatandaşların su sıkıntısı çekmesine neden oluyordu. Bunlara ilaveten yaz aylarında bazı vatandaşların bahçelerini şebeke suyu ile sulamaları da su sıkıntısını artırıyordu. Orta Çayır mevkinde geçen yıl açtığımız kuyu bu yaz aylarında su sıkıntısını ortadan kaldırdı diyebiliriz. Ancak bu sıkıntıların tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor.
     Tekke Yenicesi yakınlarında yapılacak olan barajla Sorgunun su ihtiyacının karşılanacağını işaret eden Şimşek, Tekke Yenicesinde içme suyu çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sorgun Belediye Başkanı Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER