Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamaları Semineri düzenlendi

Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamaları Semineri düzenlendi -Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Ulu: -İşveren bir sigortalıyı işe alacaksa eğer, işe başlama tarihinden önce işe giriş bildirgesini vermek zorunda


ANTALYA (A.A) - Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Adem Bahadır Ulu, İşveren bir sigortalıyı işe alacaksa eğer, işe başlama tarihinden önce işe giriş bildirgesini vermek zorunda dedi.
     İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonunda Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamaları konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Adem Bahadır Ulu, sosyal güvenliğin hayatın vazgeçilmezi olduğunu kaydetti. Sosyal güvenliğin doğumdan önce başladığını ve öldükten sonra da devam ettiğini anlatan Ulu, kişinin ölümünün ardından yakınlarının sosyal güvenlikten yararlandığını hatırlattı.
     Ulu, hizmet akdiyle bir veya bir kaç işveren tarafından çalıştırılan kişilerin 4A sigortalı olduğunu belirterek, Bunlar daha önceki kanunda sigortalılar olarak biliniyordu. 4A sigortalılar, birden fazla işverenin yanında çalışabilir ve her iş veren 4A sigortalıların ayrı ayrı sigortasını yapmak zorundadır dedi.
     4Bnin ise eski tabirle BAĞKUR sigortalısı olduğuna değinen Ulu, hizmet akdiyle bağlı olmaksızın kendi adına çalışan kişilerin 4B sigortalılar olduğunu bildirdi.
     Kişinin çalışmaya başlamasıyla 4A kapsamına girdiğini vurgulayan Ulu, şöyle konuştu:
     Çalışmaya başlandığı an sigortalılığın başlangıcı sayılır. Sigortalı hak ve hükümlülüklerini ortadan kaldırmak, azaltmak, vazgeçmek veya başkasına devretmek için sözleşme yapılsa bile hüküm ifade etmez. İşveren bir sigortalıyı işe alacaksa eğer, işe başlama tarihinden önce işe giriş bildirgesini vermek zorunda.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamaları Semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER