Sosyal hizmet evlerinde yaz okulu etkinlikleri

Sosyal hizmet evlerinde yaz okulu etkinlikleri başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesinin, Barbaros Sosyal Hizmet Evinde yaz okulu etkinliklerinin başladığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinlik kapsamında anneleriyle birlikte gruplara katılan çocuklara, drama, satranç, kukla yapımı, kurabiye ve pasta yapımı ile origami gibi kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlerin verildiği belirtildi.
     Büyüme ve gelişimin en hızlı olduğu dönem olarak kabul edilen 0-6 yaş grubundaki çocuklar için yaz okulu etkinliklerinin büyük önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, yaz okulu etkinlikleriyle çocukların duygusal, sosyal, zihinsel ve bedensel anlamda eğitimler aldığı, düzeyli eğlencelerle keyifli bir tatil yaşama imkanı buldukları kaydedildi.
     Açıklamada, şöyle denildi:
     Yaz okullarında ayrıca gerçekleştirilen pek çok aktiviteyle çocukların, TV, bilgisayar oyunları gibi pasif öğrenme modellerini bir kenara bırakarak, liderlik, yaratıcılık, iletişim, yardımlaşma becerileri geliştiriliyor, öz güvenlerinin arttırılması için çalışılıyor. Yaz okulunda gerçekleştirilen tüm bu etkinliklerle geleceğimiz olan çocuklarımız, hem eğleniyor hem de tatillerini kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde değerlendirme imkanı buluyor. Yaz okulu programlarına kukla yapım atölyesiyle başlayan ve 32 çocuğun annesiyle birlikte katılım gösterdiği Barbaros Toplum Merkezindeki çalışmada, ilk eserlerini üreten çocuklar, eserlerine ilişkin hikayeler de geliştirerek, yaz okulu programlarına başladı. Çanakkale Belediyesi, Barbaros, Troia ve Esenler Toplum merkezleri, değişik etkinliklerle farklı yaş gruplarına hitap eden uygulamalar yaz boyunca devam edecek.
    
     Muhabir : Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Sosyal hizmet evlerinde yaz okulu etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER