Sosyal risk altındaki çocukların umutları yeşeriyor

Sosyal risk altındaki çocukların umutları yeşeriyor -Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürüttüğü Yeşeren Umutlar projesi kapsamında Melekbaba Mahallesinde sosyal risk altındaki çocuklara mobil rehberlik hizmeti b


MALATYA (A.A) - Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen Yeşeren Umutlar projesi kapsamındaki Mobil Rehberlik Hizmeti Melekbaba Mahallesindeki sosyal risk grubunda yer alan çocuklara hizmet vermeye başladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir ve proje yürütücüsü çalışanlarla, risk altında bulunan çocukları evlerinde ziyaret etti.
     Bozkurt, burada yaptığı açıklamada, risk altındaki çocukların eğitimlerine devam etmesini sağlamak amacıyla aileleri bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Projeye Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi başta olmak üzere 14 kurumun destek verdiğini anlatan Bozkurt, kentte yaşayan 5-18 yaş arasındaki sosyal risk altında bulunan, maddi durumu iyi olmayan, sokakta çalışan, istismara açık, aile içi şiddet yaşayan, eğitim almakta zorlanan çocuklar ve ailelerine eğitim vermeyi planladıklarını dile getirdi.
     Mobil rehberlik ekiplerinin görüşmeler ve takipleriyle çocukların okula devamlarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Bozkurt, ailelere de şiddet, madde bağımlılığı gibi konularda eğitimler verileceğini söyledi.
     Proje çerçevesinde ilk olarak Melekbaba Mahallesinde çalışmalara başladıklarını anlatan Bozkurt, burada işsiz olan ve geçimini sağlamakta zorlanan ailelerin İŞKUR aracılığıyla istihdamının sağlandığını kaydetti.
     Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir de Malatyanın kanayan yaralarından biri olan Melekbaba Mahallesinde eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu söyledi. Mahallede işsiz sayısının çok fazla olduğunu dile getiren Demir, İnşallah bu proje ile mahallemize katkı sağlanır dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sosyal risk altındaki çocukların umutları yeşeriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER