Soydan İş Merkezinin hafriyatının taşınması sorunu

Soydan İş Merkezinin hafriyatının taşınması sorunu -Van Valisi Karaloğlu: Trafik aksatılmadan hafriyat taşınabilir


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, depremde ağır hasarlı gören ve yeni işyeri yapılmak üzere yıkılan Soydan İş Merkezinin kazı çalışmalarına başlayan işyeri sahiplerinin hafriyat sorununu çözdü.
     Kazım Karabekir Caddesinde yer alan 23 Ekim ve 9 Kasımda meydana gelen depremlerde ağır hasar gören ve işyeri sahipleri tarafından yıktırılan 5 katlı Soydan İş Merkezinin, 16 hisseli işyeri sahipleri yeni bina yapmak için bir müteahhitle anlaştı.
     Ancak temel kazı çalışmaları ve çıkan hafriyatların taşınma işlemi Vanın en işlek caddesi olan Kazım Karabekir Caddesindeki trafiği aksatınca, İl Emniyet Müdürlüğüne Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri mesai saatlerinde iş makinelerinin çalışmasına izin vermedi.
     Bunun üzerine işyeri sahipleri konuyu Van Ticaret Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu aracılığıyla Vali Karaloğluna ileterek destek istedi.
     Vali Karaloğlu da, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul ile birlikte temel kazı çalışmalarının yapılacağı Soydan İş Merkezi inşaat alanına gitti.
     VATSO Başkanı Nadiroğlu, işyeri sahipleri ve yüklenici firma yetkililerinin de bulunduğu ziyarette Vali Karaloğlu, şehir merkezindeki trafiğin ve çevre kirliliğinin yaşanmaması için taraflarla görüştü.
     İşyeri sahiplerinin temel kazısında çıkacak hafriyatların bir an önce taşınması için 26 Kasım 2012 pazartesi gününden itibaren cuma gününe kadar, sabah 07.00 ile 16.00 saatleri arasında iş makinelerine izin verilmesini talep etti.
     İş merkezindeki çalışmaların aksamaması ve işyeri sahiplerinin mağdur olmaması için bu teklifi olumlu bulan Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Yurdakula caddedeki trafiğin aksatılmaması şartıyla, işyeri sahiplerine yardımcı olunması talimatını verdi.
     İşyeri sahipleri kararın ardından, Vali Karaloğluna teşekkür etti.
     Karaloğlu da, Vana yakışır yeni bir iş merkezi inşa edilmesi temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Soydan İş Merkezinin hafriyatının taşınması sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER