Sözde Ermeni soykırım iddiaları

Sözde Ermeni soykırım iddiaları -Talat Paşa Komitesi sözcüsü Doç. Dr. Akalın: -Sözde Ermeni soykırım iddiaları uluslararası bir yalandır


ERZURUM (A.A) - Talat Paşa Komitesi sözcüsü Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Sözde Ermeni soykırım iddiaları uluslararası bir yalandır dedi.
     Aynı zamanda Marmara Üniversitesi öğretim üyesi olan Akalın, Doğu Anadolu Bölge toplantısını yapmak üzere komitenin İstanbul, İzmir, Ankara ve Trabzon üyeleriyle Erzurumda bir araya geldi.
     Akalın, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, sözde Ermeni soykırımının karşısında durmak için yapılan mücadelelerin, milli bir dava niteliği taşıdığını söyledi.
     Milli bir mücadelede herkesin tek vücut olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Akalın, şöyle konuştu:
     Sözde Ermeni soykırım iddiaları uluslararası bir yalandır. Böylesine bir yalanla mücadele etmenin, milli bir dava niteliği taşıdığının komite üyeleri olarak hepimiz farkındayız. Sözde Ermeni soykırımına karşı atılacak olan her adım da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da var olacağımızı belirtmek isterim. 2015 yılında sözde Ermeni soykırım yalanlarının onlara göre yıldönümü olması nedeniyle, çok önemli kampanyalar yapacaklar. Bu nedenle bizler düzenlediğimiz bölge toplantılarıyla halkımızı, yapılacak olan kampanyalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Sözde Ermeni soykırım iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER