Sözleşmeli sağlık personelinden ihale protestosu

Sözleşmeli sağlık personelinden ihale protestosu -KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan sözleşmeli personel, hastane yönetiminin işçi alımı için ihale yapmasını protesto etti


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan sözleşmeli personel, hastane yönetiminin işçi alımı için ihale yapmasını protesto etti.
     Hastane önünde toplanan grup, ihalenin yapıldığı başhekimliğe doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, grubun başhekimliğe girişini engellemek için hastanenin içinde barikat kurdu.
     Bunun üzerine grup, Yönetim istifa ve İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız şeklinde slogan attı.
     İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, protesto nedeniyle hastası olan bazı kişilerin işlemlerini gerçekleştiremediğini belirterek, gruptan dışarıya çıkmalarını istedi.
     Sendika temsilcileri ile polis arasında yapılan görüşmelerin ardından grup hastanenin dışına çıktı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Devrimci Sağlık-İş Sendikası Marmara Bölge Temsilcisi Hasan Yönden, eylemin amacının sözleşmeli sağlık işçilerinin taleplerinin duyulması olduğunu belirterek, ihalenin hukuk dışı olduğunu iddia etti.
     Yönden, taşeron sisteminin hukuksal ve fiili olarak iflas ettiğini bildirdi.
     Bu arada, bir kadın Sizin yüzünüzden çocuğum aç bekliyor diyerek protestoculara tepki gösterdi.
     Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     -Başhekim Prof. Dr. Mutlu-
    
     KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce mahkemenin hastanede görev yapan sözleşmeli personel için taşeron işçi olarak çalışanların muvazaalı olduğu ve dolayısıyla söz konusu kişiler de işverenin işçisi sayılır şeklinde karar verdiğini söyledi.
     İşçilerin mahkeme kararının uygulanmasını ve kadro talep ettiğini anlatan Mutlu, şöyle konuştu:
     Biz de onlara, bizim sizi kadroya alabilmemiz için işçi kadrosunun olması gerekir, işçi kadrom yok, dolayısıyla sizi benim alma şansım yok diye söyledim. Ancak mahkeme kararını da içine koyarak bize kadro gönderin dedik ama oradan da bize dönen bir şey yok. Benim ihalem mart ayının sonu itibarıyla bitiyor. İhaleyi yapmazsam 1 Nisan itibarıyla işsiz kalacaklardı.
     Onlara bu durumdan bahsettim. Protesto nedeniyle 20-30 ameliyat yapılamadı. Bazı hastaların filmlerinin çekilmesinde sıkıntılar yaşadık. Bugün ihale yapıldı, 11 firma katıldı. Teklifleri aldık.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sözleşmeli sağlık personelinden ihale protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER