Spor salonunu obezite hastalarına açtı

Spor salonunu obezite hastalarına açtı -Osmaniyede bir fitness antrenörü, oğlu gibi obezite hastası olanlara, sahibi olduğu spor salonundan ücretsiz yararlanmalarını sağlıyor


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede bir fitness antrenörü, oğlu gibi obezite hastası olanlara, sahibi olduğu spor salonundan ücretsiz yararlanmalarını sağlıyor.
     Spor salonu sahibi Ömür Servet Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ay devam edecek ücretsiz eğitimin, haftanın 6 günü verileceğini söyledi.
     İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin kendilerine diyetisyen ve antrenör desteği verdiğini belirten Öktem, obezite ya da halk arasında bilinen adıyla şişmanlığın, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu ifade etti.
     Öktem, Osmaniyede son yıllarda kilolu gençlerin sayısının arttığını belirterek, şöyle konuştu:
     14 yaşındaki oğlum Furkan da 72 kilogram. Salonumuzda obezite ile mücadele konusunda ne yapabileceğimizi düşündüm. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi yetkilileri ile görüştüm. Bize antrenör ve diyetisyen desteği vermeleriyle salonumuzda 72 obezite hastası gencimize ücretsiz hizmet vermeye başladık. Eğitimler öncesinde bu gençlerin vücut analizini yaparak, kiloları, obezite dereceleri, ne kadar kilo vermeleri gerektiği konularında çalışmalar yaparak, bu bilgileri kayıt altına aldık. Eğitim sonunda da değerlendirmeler yapacağız.
     Öktem, programın 5 ay süreceğini belirterek, İnşallah bu eğitim sonunda öğrencilerimizi fit halde göreceğimize inanıyorum. Sadece obezite olan vatandaşlarımız değil, herkesin sağlıklı yaşam için spor yapmasını istiyorum dedi.
     Öktem, obezite ile mücadelelerini sürdüreceklerini ve sportif eğitimleri geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Spor salonunu obezite hastalarına açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER