Spor ve sanat dünyasından Vanda 50

Spor ve sanat dünyasından Vanda 50 öğretmen konutu


VAN (A.A) - Türkiyenin farklı spor kulüplerinde oynayan futbolcu ile bazı sanatçıların desteğiyle Vanda öğretmenler için 50 adet konutun yapacak.
     Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Lig takımlarından Lefkenin futbolcularından Efe Abdullah Yıldız ve Akya Yapınin öncülük ettiği spor ve sanat camiasının katkılarıyla Vanda öğretmenler için çelik konstrüksiyondan yapılacak 50 konutun protokolleri Vali Münir Karaloğlu ile işadamı Mahmut Metozade tarafından imzalandı.
     Vali Karaloğlu, Kalecik Köyü Mevkinde her biri 80 metrekarelik çelik konstrüksiyondan 50 öğretmen konutun yapılmasının organizasyonu yapan işadamı Mahmut Metozade ve futbolcu Efe Abdullah Yıldız ile destek veren sporcu ve sanatçılara teşekkür etti.
     Protokolden sonra konuşan futbolcu Yıldız, ilk Van depreminin ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüplerde oynayan futbolcularla bir araya gelerek Van için neler yapabileceklerini konuştuklarını söyledi.
     Toplantıda öğretmenlere ev yapılması fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Yıldız, Daha sonra birkaç kişiye Vana gelerek valimizle görüştük. Valimiz hemen bize arsa tahsis etti. İlk etapta bu yardımlaşmayı futbolcularla yaptık. Daha sonra sanatçılar ve yorumcular da kampanyaya katılmak istediler. İşadamları da bize destek olmaya başladı. 80 metrekarelik 50 ev ile başlıyoruz. İnşallah futbol camiası desteğini devam ettirirse konut sayısını daha sonra artırmak istiyoruz dedi.
     Yıldız, Vanda ilköğretim okullarında eğitim gören genç yetenekleri tespit ederek büyük kulüplerin altyapısına göndermek istediklerini dile getirerek, daha önce tespit ettikleri 2 yeteneği Beşiktaş Kulübü altyapısına gönderdiklerini söyledi.
     (YÖ-EHK)
<< Önceki Haber Spor ve sanat dünyasından Vanda 50 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER