Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Wijeratne, Nevşehirde

Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Wijeratne, Nevşehirde -Büyükelçi Bharathi Davina Wijeratne, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaşı ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaşı ziyaret etti.
     Kazakistanın Nevşehir Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer ile beraber Vali Savaşı ziyaret eden Büyükelçi Wijeratne, Valilik şeref defterini imzaladı. Burada konuşan Wijeratne, Kapadokyayı çok sevdiğini ve yeniden gelmek istediğini söyledi.
     12 yıl Türkiyenin Sri Lanka Fahri Konsolosu olarak görev yaptığını belirten Wijeratne, daha sonra Sri Lankanın Türkiye Büyükelçisi olarak göreve başladığını ifade ederek, Türkiyede olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydetti.
     Wijeratne, Sri Lankanın önemli bir çay üreticisi olduğunu dile getirerek, Türk çayının farklı bir tadı var. Sri Lanka çayı ise dünyanın şampanya çayı olarak bilinir dedi.
     Vali Savaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kapadokyanın dünya çapında bir bölge olduğunu belirten Savaş, Kapadokyanın Türkiyenin dünyada en çok bilinen mekanlardan biri olduğunu söyledi.
     Wijeratne, daha sonra yanında getirdiği Sri Lanka çayından Vali Savaşa ve gazetecilere vererek, denemelerini istedi.
     Vali Savaş, ziyaretin anısına Büyükelçi Wijeratneye Avanos yöresine özgü seramik tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Wijeratne, Nevşehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER