STKlar kümbet etrafına tel örgü çekilmesine

STKlar kümbet etrafına tel örgü çekilmesine tepki gösterdi


BİTLİS (A.A) - Ahlattaki sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar, ilçenin simgesi durumunda olan Emir Bayındır Kümbeti etrafına tel örgü çekilmesine tepki gösterdi.
     Ahlat İlçesi Kültürel Değerlerini ve Tarihi Eserlerini Koruma Derneği (AHTEK) Başkan Yardımcısı Refa Gökbulak, yaptığı açıklamada, dünyada sadece 2 örnekten biri olan ve Ahlatın simgesi durumunda bulunan Emir Bayındır Kümbeti sınırına 2 cepheli tel örgü çekilmesinin, kümbetin görüntüsünü bozduğunu söyledi.
     Tel örgünün, fotoğraf ve kamera çekimleriyle, toplu gezilerde kümbet çevresini rahat dolaşma imkanını kısıtladığını ifade eden Gökbulak, şöyle konuştu:
     Tarihi Emir Bayındır Kümbeti ve camisinin sınırına çekilen 2 cepheli tel örgü bizi son derece üzdü. Çünkü buranın projesini yapan ve uygulatanların, kendi dallarında uzman ve yetişmiş kişiler olduğunu bildiğimiz için içimiz rahattı. Fakat kümbetin çevresini gördüğümüz de yapılan bu çalışma hiçbir tarihçinin veya bu işte uzman kişilerin yapabileceği iş değil. Bunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber STKlar kümbet etrafına tel örgü çekilmesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER