STSO Başkanı Kuzu:

STSO Başkanı Kuzu: Şehir meydanı ve salona ihtiyacımız var


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, kentin bir şehir meydanı ve büyük kapasiteli bir salona ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 130 bin nüfuslu bir il merkezinde 300-400 kişilik salonun ihtiyaca cevap veremeyeceğini belirterek, en az bin kişi kapasiteli bir salonun yapılması gerektiğini bildirdi.
     Siirtin gelişmekte olduğunu ve bu gelişime paralel olarak yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını anlatan Güven Kuzu, kentin bir meydana ihtiyacı olduğuna değinerek şöyle konuştu:
     Siirtin şehir meydanı artık ihtiyaca cevap vermiyor. Yeni modern bir şehir meydanına ihtiyaç duyuluyor. Burası için de en uygun yer eski adliye ve tekel binalarının bulunduğu arsadır. Çevresi ile birlikte düşünüldüğünde 10 dönümden büyük bu alan üzerinde altı oto park üstü yeşil alanlara ayrılmış bir şehir meydanı düşünülebilir. Burada her türlü etkinlik yapılabileceği gibi kentin merkezi yerde olması nedeniyle bugün kentin trafiğini alt üst eden oto park sorunu da çözülmüş olur.
     Bir başka ihtiyacın da konferans ve çok amaçlı salonların kapasite ve kalite olarak yetersiz olması olduğunu dile getiren Kuzu, il merkezinde 10dan fazla çok amaçlı salon olduğunu ancak bunların kapasitelerinin 80 ile 400 kişi arasında değiştiğini belirterek, Bu da bir il merkezi için çok yetersiz bir sayıdır. Bazen konferans ve seminerlerde içeri girebilenlerin iki üç katı geri dönmek zorunda kalıyor. Bunların bir de kalite sorunu var. Düzenleme ve akustikleri yetersiz. Ses ve havalandırma düzenleri çok eskidir. Bir an önce bu ihtiyacın giderilmesi için büyük bir salon yapımı planlanmalıdır diye konuştu.
     (MER-ÖZ-İC)
<< Önceki Haber STSO Başkanı Kuzu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER