STSO Başkanı Kuzu:

STSO Başkanı Kuzu: Siirt maden açısından çok zengin bir potansiyele sahiptir


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, kentin çok zengin bir maden potansiyeline sahip olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     Kuzu, yaptığı açıklamada, Şirvan ilçesindeki bakır madeninin yanı sıra, Baykan ilçesinde krom, Pervari, Kurtalan ve Aydınlar ilçelerinde bulunan petrol, mermer, kireç ve alçı taşı gibi yer altı zenginlikleri bulunduğunu belirtti.
     Bu madenleri, özel sektör eliyle işletmeye açmanın, ülke ve kent ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacağını ifade eden Kuzu, şöyle dedi:
     Siirt maden açısından çok zengin bir potansiyele sahiptir. Bu madenlerin işletilmesi ayrıca istihdam sorununun giderilmesine de destek verir. Bu nedenle madencilik sektörünün, ülkemizde ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kente yatırım yapacak sanayici ve iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. Sınai ürünlerin gün ışığına çıkarılması, hem insanların yaşamlarını daha rahat ortamlarda yaşamalarına vesile olmakta hem de ülke ekonomisinin büyümesini sağlamaktadır. Ekmeklerini kazanmak için yerin yüzlerce metre altında çok zor koşullarda ve canları pahasına çalışan madenci arkadaşlarımızın, emekleri büyük övgü ve takdiri hak etmektedir.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber STSO Başkanı Kuzu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER