SÜde Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni

SÜde Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni konferansı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesinde (SÜ) Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni konulu konferans düzenlendi.
     Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akgül, evrensel anlamda yeni bir medeniyet tanımlamasına ve yaşanmasına ihtiyacın olduğunu söyledi.
     Batılı olmak veya batıda yaşamakla medeni olunmayacağını ifade eden Akgül, Ülke olarak medeniyet sürecinde etkin olmak için, bilim, din ve sanat alanında yeni şeyler keşfetmeliyiz dedi.
     Akgül, bir kişiye, Medeni İnsan demek için, o bireyin sözünde durması, dosdoğru olması ve emaneti koruyan karakterde olması gerektiğini vurguladı.
     Temel ahlaki kriterlere sahip olan insanların, bilim, din ve sanat alanında düşünce üretip, felsefe yapmaları gerektiğini dile getiren Akgül, Toplumun, din anlayışımızda büyük bir dönüşüme ihtiyacı var. Çünkü din, başlangıçta vahiy temelliydi ancak daha sonra, İslam düşmanlarının yazdığı sahte hadis kitapları ve kişisel fıkıh yorumlarıyla İslam, vahiy temelinden uzaklaştırıldı. Değiştirilerek ve yozlaştırılarak bugüne gelindi diye konuştu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜde Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER