SÜye iki araştırma merkezi kurulacak

SÜye iki araştırma merkezi kurulacak


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Proje Geliştirme Ofisi projesinin hayata geçirileceğini söyledi.
     Gökbel, SÜ Tıp Fakültesi Amfisinde akademisyenlerle bir araya geldiği Akademik Kurul Toplantısındaki konuşmasında, belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışmalara hız verdiklerini belirtti.
     Bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak adına iki önemli projeyi hayata geçireceklerini, bu projelerden ilkinin Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi olduğunu ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:
     Bünyemizdeki üç fakültenin Konyadaki diğer devlet üniversitesine bağlanmasını takiben Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi üniversitemizden ayrıldı. Protokol gereği akademisyenlerimiz yine bu merkezden yararlanıyorlar ancak Konyada büyüyen sağlık sektörünün araştırma yapabilmesi açısından o merkezin talep eden herkese hizmet verebilmesi artık mümkün görünmüyor. Ayrıca merkez bünyemizde kalsaydı da kampüste ayrı bir Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmayı düşünüyorduk. Merkez için YÖKten onay çıktı, yönetmelik de yayımlandı. Gelecek yıl binanın inşaatına başlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanı bulunacak merkez, akademisyenlerimizi rahatlatacak.
     Akademisyenlerin özellikle Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK için proje hazırlamalarında ve hayata geçirmelerinde rehberlik edecek Proje Geliştirme Ofisi ile ilgili de çalışma başlattıklarını anlatan Gökbel, 2013 yılında bu ofisi kuracağız dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber SÜye iki araştırma merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER